Yrityksestä

Tulkki aina apunasi

Pikatulkkipalvelu ja idea tarjota nopeaa tulkkausapua jokapäiväisissä tilanteissa syntyi työmatkoillani Hong Kongissa 90-luvulla. Tulkkauspalvelut puhelimitse olivat erittäin suosittuja taksikuskien keskuudessa. Jouduin usein tilanteisiin, joissa minun englannin kielen ääntämiseni ja taksikuskien kiinan ja englannin sekoitus eivät kohdanneet. Useasti esimerkiksi oikean hotellin löytäminen tuotti suuria ongelmia kieliongelmien vuoksi.

Tarvetta oli päästä mahdollisimman nopeasti yhteisymmärrykseen määränpäästä ja tähän tilanteeseen tarvittiin kumpaakin osapuolta ymmärtänyt tulkki. Ongelman ratkaisuun olikin kehitetty paikallinen pikatulkkipalvelu.

Taksikuskien ei tarvinnut jättää minua kadulle etsimään uutta ajoneuvoa, vaan sen sijaan he soittivat paikalliseen tulkkauspalveluun ja kertoivat asiansa kiinaksi, jonka jälkeen ojensivat puhelimen minulle. Langan toisessa päässä oli täydellistä englantia puhunut tulkki, jolle selitin tilanteeni ja kerroin minne olin menossa. Tämän jälkeen ojensin puhelimen takaisin kuskilleni, jolle tulkki kertoi ohjeet kiinaksi ja ajoi minut oikealle hotellille.

Koin saavani erinomaista palvelua, jonka takasivat hyvin palvellut taksikuski, ammattitaitoinen tulkki sekä hyvin ja ennen kaikkea nopeasti toteutettu pikatulkkipalvelu. Tästä sainkin idean tuoda tämän yksinkertaisen ja toimivan palvelun myös Suomeen.

Perustin Pikatulkkipalvelun vuonna 2010 ja palveluksessamme on lähes 100 puhelintulkkia, jotka voivat auttaa yli 30 eri kielellä.

Matti Jäntti
yrittäjä

Hehku Pikatulkkipalvelu Oy

www.pikatulkki.fi

2326732-2

Juutinraumankatu 7 A 18

00220  Helsinki