Yrityksestä

Tulkki aina apunasi

Pikatulkkipalvelu ja sen perimmäinen idea tarjota nopeaa tulkkausapua jokapäiväisissä tilanteissa syntyi työmatkoillani Hong Kongissa. Tulkkauspalvelut puhelimitse olivat erittäin suosittuja taksikuskien keskuudessa. Jouduinkin usein tilanteisiin, joissa minun englannin kielen ääntämiseni ja heidän kiinan ja englannin sekoituksensa eivät kohdanneet. Useasti esimerkiksi oikean hotellin löytäminen tuotti suuria ongelmia kieliongelmien vuoksi.

Tarvetta oli päästä mahdollisimman nopeasti yhteisymmärrykseen määränpäästä ja tähän tilanteeseen tarvittiin selvästi kumpaakin osapuolta ymmärtänyt tulkki. Ongelman ratkaisuun olikin kehitetty paikallinen pikatulkkipalvelu.

Taksikuskien ei tarvinnut jättää minua kadulle etsimään uutta ajoneuvoa, vaan sen sijaan he soittivat paikalliseen tulkkauspalveluun ja kertoivat asiansa kiinaksi, jonka jälkeen ojensivat puhelimen minulle. Langan toisessa päässä oli täydellistä englantia puhunut tulkki, jolle selitin tilanteeni ja kerroin minne olin menossa. Tämän jälkeen ojensin puhelimen takaisin kuskilleni, jolle tulkki kertoi ohjeet kiinaksi ja ajoi minut oikealle hotellille.

Koin saavani erinomaista palvelua, jonka takasivat hyvin palvellut taksikuski, ammattitaitoinen tulkki sekä hyvin ja ennen kaikkea nopeasti toteutettu pikatulkkipalvelu. Tästä sainkin idean tuoda tämän yksinkertaisen ja toimivan palvelun myös Suomeen.

Perustin Pikatulkkipalvelun vuonna 2010 ja syksyllä 2015 palveluksessamme on jo yli 120 puhelintulkkia, jotka voivat auttaa yli 30 eri kielellä. Vuosien varrella olemme antaneet töitä sadoille maahanmuuttajataustaisille tulkeille. jotka ovat saaneet lisäansioita opiskelun tai muun työn ohella.

Matti Jäntti
yrittäjä